Uygun Fiyatlarla İhtiyacınıza Özel Web Tasarımlar Yapıyoruz
Aklınızdaki Projeyi Hayata Geçirelim. Bireysel ve Kurumsal Web Tasrımlar, Özel Mobil Tasarımlar, E-Ticaret Sayfa Tasarımları ve daha fazlası

Hayata geçirmek istediğiniz projelerde sizin kadar hevesli ve bir o kadar heyecanlıyız. Doğru yöntemlerle sonuca ulaşmak istediğiniz teknik ekibiniz biz olabiliriz. Gelin beraber çalışarak bir başarı hikayesi oluşturalım

Berk Kanburlar / CODELAB


Web Tasarım Nedir, Web Tasarım Nasıl Yapılır, Ödüllü Proje ve Profesyonel Tasarımlar

Konu Başlıkları


WEB TASARIM NEDİR ?

Web tasarım nedir, grafik tasarım birimiyle yakın ilişkilidir. Fakat grafik tasarımından daha geniş bir yelpazede bulunmaktadır. Klasik bir grafik tasarımcısının aksine web tasarımı daha kapsamlı bilgi birikimi ve uzmanlık isteyen bir iştir. Bunun sebebi web tasarım süreçlerinin çeşitli programlama dilleri ve yazılım programlarıyla senkron bir işleyiş göstermesidir. Standart bir tasarımcı, web tasarımcısına göre daha az konulara özen gösterirken önceliği görsel bütünlüğün yakalanmasını sağlamaktır, oysaki uzman bir web tasarımcısı için bu durum hem görsel bütünlüğün oluşturulması hem de yazılımının kolay ve işlevsel olmasını sağlamaktır. Özellikle günümüzdeki firmalar rekabet ortamının kızışmasıyla birlikte görsel bütünlükle birlikte sitesini ziyaret eden kullanıcılarının daha minimal, kolay kullanımlı ve hızlı sonuç sunabilen web tasarımcılarla çalışmaya başladıkları görülebilmektedir. Özellikle firmaların web yönetimi alanında faaliyet gösteren departmanları için web standartları öncelikli öneme sahip olmaktadır.

Web standartları, site içerisinde sunulan verilerin aynı nizamla diğer kullanıcılara gösterilmesine yardımcı olan yazılım teknolojilerinin bütününe verilen genel isimdir. Bu standart kapsamında işletmelerin oluşturduğu bilgiler web tarayıcılarında görünür olur ve müşteri portföyünü artırma imkânı sağlar. Bu standartların oluşturulabilmesi için temel olarak 2 program kullanılabilmektedir. Bunlar HTML (Hyper Text Markup Language) ve CSS (Cascading Style Sheets)’dir. Bu yazılımların içinde kullanıcılarına sayfa kodlamayı ve diğer kullanıcılar tarafından nasıl görüldüğünü kurallarıyla birlikte bulundurmaktadır.

TASARIM NEDİR ?

Tasarım nedir sorusuna cevap verebilmek için öncelikle tasarım kavramının birçok tanımı bulunmaktadır. “Tasarım nedir?” sorusunun bilişim sektöründeki karşılığı ise; Küçük, orta ve büyük ölçek fark etmeksizin, çeşitli sektörlerdeki firmaların internet platformları için oluşturdukları, başarılı bir süreç yönetildiği takdirde marka bilinirliliğini artırıcı etkisi olan aynı zamanda müşteri portföyünü genişletebilen bir kavramdır. Firmaların önem verdiği stratejik boyutlu önemli bir süreçtir. Uzman ekiplerce, uyumlu bir şekilde proseslerin yürütülmesiyle birlikte maksimum düzeyde başarıya ulaşılacağı genel olarak bilinmektedir.

Web TASARIM HİZMETLERİMİZ NELERDİR?

Web tasarımı alanında CodeLab yazılım şirketi olarak donanımlı ve yetkin uzman ekibimizle sizler için butik tasarım hizmetleri de vermekteyiz. Bu hizmetlerimiz bazıları şu şekil sıralanabilmektedir;

  1. Kurumsal Web Tasarım,
  2. Bireysel Web Tasarım,
  3. Web Sitesi,
  4. Mobil uygulama

Web tasarımı süreç yönetimimiz ise kısaca şu şekildedir;

  1. CodeLab destek ekibine iletmiş olduğunuz hizmet alanına yönelik ilgili teknik ekibimiz sizlerin isteklerinizi ve web tasarımından beklentilerinizi öğrenmektedir.
  2. Daha sonra bu istekler doğrultusunda optimum düzeyde verim alabilmeniz için gerekli fizibilite araştırmaları yapıp interaktif çalışmalarına başlamaktadırlar.
  3. Geliştirme süreci tamamlandıktan sonra test ve optimizasyon işlemlerinin ardından etkili ve hızlı bir şekilde kullanımınıza sunulmaktadır.

 

 

UX/UI NEDİR ?

Sıklıkla karşılaştığımız bir diğer başlık da UX/UI nedir? sorusudur. İngilizce kısaltması UX, açılımı ise “User Expperience” olan Türkçe adıyla “Kullanıcı Deneyimi”dir. Kullanıcıların, hizmet alırken veya bir sistemi kullanırlarken ki duygu ve davranışlarını ifade eden bir kavramdır. Kullanıcı deneyimi, kullanıcıların soyut kavramlarına odaklanmak için geliştirilmiştir diğer bir deyişle. Örneğin; kullanıcının ihtiyacı ne? ve limit potansiyelleri nelerdir? gibi soruların cevaplarını analiz ederler. Bununla birlikte arka yüzdeki firmanın hedeflerini de göz önüne alarak kıyaslamalar yapmaktadır.

UI ise İngilizce açılımıyla “User Interface” iken Türkçe karşılığıyla “Kullanıcı Arayüzü Tasarımı” demektir. Genel olarak iletişim ile etkileşimi kullanarak işitsel, görsel veya dokunsal nitelikteki iletişim araçlarıyla faaliyet göstermektedir. UI’nin görevi ise ortaya konulan tasarımın nasıl gözüktüğü hakkında kullanıcılara bilgi vermektir. Örneğin; tasarlanan sitedeki renk, şekil, kategorilerin başlıkları gibi bir sitede mevcut olabilecek tüm ince özelliklerin kapsamlı senkronizasyonunu inceler.

PROFESYONEL WEB TASARIMI NASIL OLMALIDIR ?

Çeşitli ölçekteki veya farklı alanlarda hizmet veren her işletme için profesyonel web tasarımı stratejik ve önemli bir noktadır. Çünkü firmaların yeni pazarlara açılabilecek kar düzeylerine ulaşması veya müşteri portföyünü genişletmesiyle birlikte ürün veya hizmet satışının etkili biçimde artırılmasının sağlanabilmesi için internet platformundaki dizaynlara ve işlevselliğe dikkat edilmesi gerekmektedir. Hizmet verilen alan fark etmeksizin günümüz koşullarında web sitelerinde dolaşan kullanıcıların karmaşadan uzak yalın sitelere ilgi gösterdikleri görülebilmektedir. Ayrıca yapılan araştırmalara göre hızlı aksiyon alınan sitelerin de kullanım alanında daha fazla alaka gördüğü söylenebilmektedir. Profesyonel web tasarımına sahip olmak isteyen işletmeler için bilgilendirme nezdinde kısaca maddelendirmek gerekirse;

  1. Web sitesinin içerisindeki tüm yazılarda mesaj net ve yalın bir şekilde verilmelidir.
  2. Tasarım esnasında veya metinlerde dikkat dağıtan, odaklanmayı sağlayamayan tüm unsurlar ya minimuma indirilmeli ya da tamamen ortadan kaldırılmalıdır.
  3. İçinde bulunduğunuz sektöre göre web sitenizde fazla alt başlıklar bulunuyorsa, bunları optimum düzeyde indirgeyerek, daha yalın ve göz yormayacak fazla etkileşim kurulabilecek şekilde organize etmek ve hizaya sokmak gerekmektedir.
  4. Web tasarımın da mevcut oluşturulacak sıcak veya soğuk renk düzeni yazı karakterleri, puntoları ve yazı renkleriyle uyumlaştırılmalıdır. Özetle Mizanpaj kuralları dikkate alınarak oluşturulmalıdır.
  5. Web tasarımının yanı sıra etkileşimli linkler arasında hızlı bir şekilde erişimin sağlanabilmesi için doğru ve stratejik kodlamanın uzman ekipler tarafından yapılması gerekmektedir.

Genel olarak bu dış ve iç etki kaynaklarının başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için CodeLab uzman ekiplerinin tavsiyesi profesyonel kişilerden destek alınmasıdır. Alanında deneyimli, donanımlı ve inovatif fikir sahibi uzmanlar tarafından ortaya konan web sitelerinin başarısı yadsınamayacak düzeylerdedir.

BAŞARILI PROJELER NASIL YAPILIR ?

Web tasarım projeleri bazı programlar ve çoklu erişim olanağı sağlayan yazılımlar tarafından geliştirilmektedir. Bunlardan bazıları Figma, Sketch, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator olarak verilebilmektedir. Bu programların temel amaçları sırasıyla şu şekildedir;

  • Figma: Projelerinizde bulut tabanlı bir gelişim yapmanızı ve prototip oluşturmanızı sağlamaktadır.
  • Sketch: İşlevselliği ve özellikleri bakımından Figma ile aynıdır. Fakat ekip çalışmaları için sıklıkla tercih edilen uygulama kanalı Figma’dır.
  • Adobe Photoshop: Görsel veya yazı içeriklerinizi vektörel biçimde değiştirebilme ve yapılandırabilme imkânı sağlayan programdır.
  • Adobe Illustrator: Vektörel tabanlı grafik tasarım programıdır. Adobe Photoshop’tan ayrılan en temel özelliği ise; Photoshop da piksel tabanlı kullanım ile her bir pikselin bilgilerinin ayrı ayrı depolanmasıyken, Illustrator de vektörel tabanlı depolamanın bulunmasıdır.

Başarılı bir web tasarım projesi yaptırmak isterseniz öncelikle alanında uzman kişilerden destek almanız ve eşzamanlı proje yönetimi yapmanız gerekmektedir. CodeLab yazılım ekibi olarak sizlere uygun en iyi program üzerinden etkileşimli biçimde ilgili geliştirmeleri ve tasarımları yapmaktayız. Bu konuda optimum seviyede isteklerinizi karşılayabilecek, kaliteli hizmeti vermek için 7/24 CodeLab destek ekibi sizleri beklemektedir. Zafere ulaşmak için iletişime geçip gerekli bilgileri ve isteklerinizi bizlerle paylaşmanız yeterli olacaktır.

TASARIM PROJESİ CODELAB DA NASIL YAPILMAKTADIR ?

  • İlk olarak CodeLab destek ekiplerimizle gerekli bilgileri ve hangi alanda hizmet alımı yapmak istediğinizi paylaşmanız gerekmektedir.
  • Destek ekibi tarafından tarafınıza iletilen program kapsamı ve maliyeti konusunda hemfikir olduğumuz takdirde çalışmalara başlanmaktadır.
  • CodeLab teknik geliştirici ekiplerimizce senkron ve adım adım web sitenize veya mobil uygulamalarınıza yönelik alternatif seçenekler sunulmaktadır.
  • Proje başlangıcında ilk olarak UX/UI tasarımcılarımız tarafından verilen hzmete göre projenin tüm sayfalarının tasarımları oluşturulur. Bu tasarımlar sıklıkla Photoshop, Figma veya Sketch kullanılarak yapılmaktadır.
  • Tasarım işlemlerinin bitmesiyle birlikte, sayfalar tek tek JPG dosyası görüntüsünde görülmektedir. Bu JPG dosyaları Front-End geliştiricilerimiz tarafından büyük bir titizlikle kullanılmak istenen dile göre tam senkron olacak şekilde kodlanma işleminin gerçekleştirirler.
  • Sizler için en uygun yazılımlarla birlikte sitenizin veya uygulamalarınızın oluşturulması gerçekleştirilir. Ardından ileriye yönelik bir sorunla karşılaşılmaması için hizmetin genel test işlemleri yapılarak optimizasyon sürecine geçilir.
  • Optimizasyondan sonra artık hizmet kullanıma hazır hale gelmektedir. Gerekli bilgilendirme işlemlerinin yapılmasıyla birlikte hizmet sonuna gelinmiş olur fakat CodeLab şirket kültürü ve prensipleri doğrultusunda hizmet sonrası da belli süreler içerisinde hizmet alımına aktif bir şekilde devam edebilmektesiniz. Bu noktada da CodeLab hizmet sonrası uzman ekiplerimiz sizlerin sorularına hızlı çözüm üretmek için beklemektedirler.
Web Tasarım Nedir, Web Tasarım Nasıl Yapılır, Ödüllü Proje ve Profesyonel Tasarımlar
DİĞER BAŞLIKLAR
Hizmet Verdiğimiz Alanlar & İlgili Konular

KULLANDIĞIMIZ PROGRAMLAMA DİLLERİ

PHP, React Native, Flutter, Javascript, TypeScript, C#, HTML5, CSS3

NELER YAPTIK

Yaptığımız Bazı Projeleri İnceleyebilirsiniz

Hayata geçirmek istediğiniz projelerde sizin kadar hevesli ve bir o kadar heyecanlıyız. Doğru yöntemlerle sonuca ulaşmak istediğiniz teknik ekibiniz biz olabiliriz. Gelin beraber çalışarak bir başarı hikayesi oluşturalım.

Web Tasarım Nedir: Nasıl Yapılır - CodeLab

İLETİŞİM

Yaptırmak istediğiniz projeler ile ilgili bizden mutlaka teklif alın


Yazılım teklifinizi hazırlarken en iyi ve optimize edilmiş fiyatları sizlerle paylaşıyoruz

Tel: 0 532 749 99 36

E-Mail: info@codelab724.com


Toplantı Ofisi: eOfis Bağdat Cad. Suadiye / İSTANBUL



Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !