Ara: 0 532 749 99 36
Profesyonel Yazılım Danışmanlığı Hizmeti Veriyoruz
Aklınızdaki Projeyi Hayata Geçirelim. Bireysel ve Kurumsal Yazılımlar, Özel Mobil Uygulamalar, E-Ticaret Sistemleri ve daha fazlası
Fiyatları Görmek İçin Lütfen Formu Doldurunuz
Fiyat Alma Formu

Yazılım Danışmanlığı Almak, Yazılım Danışmanlığı Şirketi, Ödüllü Proje ve Profesyonel Yazılımlar

Profesyonel Yazılım Danışmanlığı Nedir ?

Günümüzde bir çoğu yazılım geliştirme projesi bir planlama ve tasarlama doğrultusunda oluşturulmaktadır. Bu noktada teknik klavuza ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü yapılmak istenen bir yazılım projesinin onlarca hatta yüzlerce farklı basamağı ve aşaması bulunmaktadır. Bu noktada da ekiplere veya teknik kişilere vakit kaybettirmemek için ve aynı zamanda düzgün bir yol haritası belirleyebilmek için projeleri planlanması ve detaylandırılması ve adımlarının en optimize şekilde belirlenip işe doğru bir şekilde başlanması oldukça önemlidir. Aksi takdirde hem zaman hem de nakit kayıpları projeler geliştirilirken oluşmaktadır. İşte yazılım danışmanlığı tam da bu noktalarda devreye girmektedir. Yazılım danışmanı yapılacak uygulama veya projelerde çıkabilecek sorunları, eksiklikleri veya gereksinimleri planlayarak projeye ışık tutmalıdır. Bu noktada da yazılım danışmanlığı verecek kişilerin ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübesi olması gerekmektedir. Bu durum küçük ölçekli projelerde önemli sayılmasa da büyük ölçekli, milyonlarca satır kod ve sayfalarca tasarımı barındıran projelerde oldukça önemlidir. İşte bu noktada codelab olarak projelerinizi hayata geçiririken en doğru ve en optimize yöntemlerle planlama ve geliştirme hizmeti verebilmekteyiz.

Yazılım Danışmanının Özellikleri Nelerdir ?

Yazılım danışmanı olarak görev üstlenecek kişilerin öncelikle en önemli unsuru tecrübeleri olmaktadır. Bu noktada da daha önce önemli projeler geliştirmiş, büyük verilerle ve karmaşık sorgu tipleriyle ve API ler ile çalışmış kişiler back-end konusunda danışmanlık verebilirler. Aynı şekilde tasarım ve kullanıcı deneyimi konusunda da tasarım konusunda daha önceden projeler geliştirmiş kişiler bu danışmanlığı verebilmektedirler. Yazılım danışmanlığı aslında oldukça önemli bir konudur. Çünkü Ortaya çıkacak işin kalitesi aslında bu danışmanlığı veren kişinin bilgi birikimi, yönetim kabiliyeti ve tecrübesi ile doğru orantılır. Bu noktada da yazılım danışmanlığı verecek kişiler oldukça dikkatli bir şekilde seçilmelidirler. Aksi takdirde ortaya çıkacak proje beklentinin çok altında kalacaktır. Aynı zamanda projeye ışık tutacak bu danışmanlar projede çalışacak kişileri belirler ve proje parametreleri doğrultusunda doğru bir ekibi kurmalılardır. Kısacası yapılmak istenen yazılım projesi ile ilgili A'dan Z'ye her adımı, her tasarımı, her çalışacak personeli ve seçilecek teknik altyapıyı ve gidilecek yol haritasını belirleyen kişiler yazılım danışmanlarıdır. Bu sebeple de yazılım danışmanı olarak yazılım konusunda deneyimli yazılımcı ve tasarımcıların seçilmesi oldukça önemlidir. Tabi bu noktada sadece teknik yeterlilik değil, insan ilişikileri iyi, yönetim kabiliyeti olan ve tasarım konusunda zevkli ve deneyimli kişilerden danışmanlık alınması doğru olacaktır. Bu noktada da codelab olarak kendimize oldukça güvenmekteyiz. Siz de bizimle iletişime geçerek A'dan Z'ye projeleriniz ile ilgili teknik ve stratejik destek alabilirsiniz

Bir Yazılım Projesi Yapılırken Proje Adımları Nelerdir ?

Bir proje yapılırken kısaca adımlaraşağıdaki gibi olmalıdır;

  1. İhtiyaçlar listelenmeli (Journalizing)
  2. İhtiyaçlar doğrultusunda bir akış şeması çıkarılmalı (Flow-Chart)
  3. Projedeki aktörler ve kullanıcı tipleri belirlenmeli (admin, satıcı, editor, kullanıcı, müşteri vb.) 
  4. Aktörlerin ve kullanıcıların davranışları belirlenmeli (Use-Case Scenario)
  5. Yukarıdakiler göz önünde bulundurularak bir veritabanı şeması çıkarılmalıdır (ER-Diagram)
  6. Hangi programlama dillerinin ve teknolojilerinin kullanılacağına karar verilmeli ve geliştiriciler için teknik şemalar çıkarılmalı (UML Diagram) (PHP, Java, C#, Javascript vb.)
  7. Tasarımlara ışık tutması için Wire-Chart lar belirlenmeli
  8. Projede kullanılacak tüm arayüzler kullanıcı deneyimi ve farklı ekran tiplerine göre tasarlanmalı veya belirlenmeli (UX/UI)
  9. Bütçeler belirlenmeli ve bütçeler doğrultusunda ekipler oluşturulmalı ve çalışmalar başlatılmalı

"Yazılım Danışmanlığı Almak, Yazılım Danışmanlığı Şirketi, Ödüllü Proje ve Profesyonel Yazılımlar"

Yazılım Danışmanlığı Almak: Profesyonel Yazılım Danışmanlığı

İLETİŞİM
Projelerimiz, çözümlerimiz veya eğitimlerimiz ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz