Uygun Fiyatlarla İhtiyacınıza Özel Yazılımlar Yapıyoruz
Aklınızdaki Projeyi Hayata Geçirelim. Bireysel ve Kurumsal Yazılımlar, Özel Mobil Uygulamalar, E-Ticaret Sistemleri ve daha fazlası

Hayata geçirmek istediğiniz projelerde sizin kadar hevesli ve bir o kadar heyecanlıyız. Doğru yöntemlerle sonuca ulaşmak istediğiniz teknik ekibiniz biz olabiliriz. Gelin beraber çalışarak bir başarı hikayesi oluşturalım

Berk Kanburlar / CODELAB


Yazılım Nedir ve Nasıl Yazılım Yapılır

Konu Başlıkları


Yazılım Nedir ?

Günlük faaliyetlerimizi daha verimli ve daha güvenilir bir şekilde yürütmek için bilerek veya bilmeyerek farklı yazılımlar kullanıyoruz. Yazılım nedir konusunda her geçen gün tüketiciler teknoloji konusunda daha bilgili hale gelmektedir. Bu nedenle insanların değişen ihtiyaç ve artan talepleri doğrultusunda teknoloji ürünlerine ve yazılım desteğine büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Yazılımın hayatımız üzerinde çok güçlü bir etkisi var, bu nedenle bir çoğunuz yazılım nedir, yazılım türleri nelerdir diye merak ediyor olabilirsiniz. 

CodeLab olarak sadece yazılım geliştirmiyor, yaptıklarımızın daha anlaşılabilir olması için geniş bilgiler de sunuyoruz. 

Yazılım Nasıl Yapılır ?

Sahip olduğunuz projeniz kapsamında izlemeniz gereken aşamalar şu şekildedir;

  1. Öncelikle ortaya çıkarmak istediğiniz projenizin iyi bir şekilde planlanmasının ve proje yönetiminin yapılması gerekmektedir.
  2. Projenizi soyut bir şekilde risk faktörleri de dahil olmak üzere genel şablonunu oluşturduktan sonra yazılımın profesyonel biçimde yazılımsal ve tasarımsal özelliklerinin detaylandırılması gerekmektedir.
  3. Daha sonra projenizin alanında hizmet vermiş uzman geliştiriciler ve yazılımcılarla iş birliği içerisinde mevcut projenin somutlaştırılması ve realiteye geçirilmesi gelmektedir.

Bu 3 aşamada projeniz için sizi ileriye taşıyan, yarı yolda bırakmayan donanımlı bir ekip ile aksiyonlarınızı almak mutlak başarıya ulaşmanızı sağlayacaktır. Alanında uzman takım arkadaşlarımızın sizlerle; ortak vizyonda, geleceğe yönelik hedeflerimizle uzun vadeli kaliteli hizmet vermek hususunda paralellik gösterdiğimize inanmaktayız. Yazılım nasıl yapılır konusunda bilgi sahibi olduktan sonra zafere giden bu çetrefilli yolda sizlerle yan yana yol alıp, başarılarınıza ortak olmaktan mutluluk duyarız…

Programlama Türleri Nelerdir ?

Yazılım nedir ve programlama türleri nelerdir sorusuna, kullanıcıların iyi tanımlanmış bir işlevi veya belirli bir görevi gerçekleştirmesini sağlayan bir dizi programdır (tlimatlar dizisi).Yazılım, bilgisayarla ilgili tüm aygıtları yönlendirmekten ve görevin ne ve nasıl gerçekleştirileceği konusunda talimat vermekten sorumludur. Bununla birlikte, yazılım ikili dilden (birler ve sıfırlardan oluşur) oluşur. Aynı zamanda yazılım, elektronik cihazların birbirleriyle etkileşime geçebilmesini ve birbirleriyle senkron bir şekilde verilen görevlerin yerine getirilmesiyle birlikte kullanılabilirliklerini sürdürmeye ve geliştirmeye yaramaktadır. “Yazılım nedir?” konusu üzerine literatür taramaları yapıldığında tanımının teknolojik cihazların, verilen görevleri yapmasını sağlayan programların tamamına verilen isim olduğu görülebilmektedir. Yazılım tanım olarak sadece sıfırdan kodlar aracılığıyla üretilen yeni bir programı değil aynı zamanda mevcut bir sorunun çözüme kavuşması amacıyla bilgisayarlarda yazılım dilini kullanarak oluşturulan anlamlı kodlar bütününü de kapsamaktadır.

Yazılım sektörünün gelişmesiyle birlikte yeni ve işlevsel birçok yazılım ve yazılım dili ortaya çıkmıştır. Bunlardan bazıları şunlardır; Pascal, PHP (Hypertext Preprocessor), C#, CSS (Cascading Style Sheets), C++, HTML (Hypertext Markup Language), Java Script ve Java başlıca örnekleridir. Ayrıca birçok yazılım programı da günümüzde aktif olarak kullanılmaktadır. Bu yazılım programlarına örnek olarak javascript’in frameworkü olan React Native ve Flutter verilebilmektedir. Yazılım nedir sorusuna cevap aradığımız bu yazımızda programlama türleri ve örneklerinden de bahsetmemiz gerekecektir.

Programlama Örnekleri Nelerdir

Çeşitli yazılım kategorileri arasında en yaygın türler:

Uygulama yazılımı: En yaygın yazılım türü olan uygulama yazılımı, bir kullanıcı veya bazı durumlarda başka bir uygulama için belirli bir işlevi yerine getiren bir bilgisayar yazılım paketidir. Bir uygulama bağımsız olabilir veya uygulamayı kullanıcı için çalıştıran bir program grubu olabilir. Örnek olarak ofis paketleri, grafik yazılımları, veritabanları, web tarayıcıları ve veri tabanı yönetim programları dahildir.

Sistem yazılımı: Bu yazılım programları, bir bilgisayarın uygulama programlarını ve donanımını çalıştırmak için tasarlanmıştır. Sistem yazılımı, donanım ve yazılımın faaliyetlerini ve işlevlerini koordine eder. Ayrıca, bilgisayar donanımının işlemlerini kontrol eder ve diğer tüm yazılım türlerinin çalışması için bir ortam veya platform sağlar.

Ara yazılım: Ara yazılım terimi , uygulama ve sistem yazılımı arasında veya iki farklı türde uygulama yazılımı arasında aracılık yapan yazılımı tanımlar. Örneğin, ara yazılım, Microsoft Windows'un Excel ve Word ile konuşmasını sağlar. Aynı zamanda, bir tür işletim sistemine sahip bir bilgisayardaki bir uygulamadan, farklı bir işletim sistemine sahip bir bilgisayardaki bir uygulamaya uzaktan çalışma isteği göndermek için de kullanılır.

Programlama yazılım:  Bilgisayar programcıları kod yazmak için programlama yazılımı kullanır. Programlama yazılımı ve programlama araçları, geliştiricilerin diğer yazılım programlarını geliştirmesine, yazmasına, test etmesine ve hata ayıklamasına olanak tanır. Programlama yazılımı örnekleri arasında birleştiriciler, derleyiciler, hata ayıklayıcılar ve yorumlayıcılar bulunur.

Yazılımların Kalitesi Nasıl Korunur?

Yazılım kalitesi, yazılımın hem işlevsel hem de işlevsel olmayan gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını ölçer. 

İşlevsel gereksinimler, yazılımın ne yapması gerektiğini tanımlar. Teknik ayrıntıları, veri işlemeyi, hesaplamaları veya bir uygulamanın neyi başarmayı amaçladığını belirten herhangi bir özel işlevi içerirler.

Yazılım testi, yazılım kaynak kodundaki teknik sorunları tespit eder ve çözer. Gereksinimlerini karşıladığından emin olmak için ürünün genel kullanılabilirliğini, performansını, güvenliğini ve uyumluluğunu değerlendirir.

Yazılımın Kalite Boyutları;

  • Uyumluluk, Yazılımın farklı işletim sistemleri, cihazlar ve tarayıcılar gibi çeşitli ortamlarda kullanıma uygunluğu.
  • Yeterlilik, Yazılımın enerji, kaynak, çaba, zaman veya para harcamadan iyi performans gösterme yeteneği.
  • İşlevsellik, Yazılımın belirtilen işlevlerini yerine getirme yeteneği.
  • Sürdürülebilirlik, Bir yazılımın çalışabileceği çeşitli diller, saat dilimleri ve benzeri diğer özellikler.
  • Verim, Yazılımın belirli bir yük altında ne kadar hızlı performans gösterdiği.
  • Güvenilirlik, Yazılımın, belirli koşullar altında belirli bir süre boyunca hatasız olarak gerekli bir işlevi yerine getirme yeteneği.
  • Ölçeklenebilirlik, Yazılımın, işleme taleplerindeki değişikliklere yanıt olarak performansı artırma veya azaltma yeteneğinin ölçüsü.
  • Kullanılabilirlik, Yazılımın, işleme taleplerindeki değişikliklere yanıt olarak performansı artırma veya azaltma yeteneğinin ölçüsü

Yazılım Nasıl Öğrenilir, Nasıl Kod Yazmaya Başlayabilirim?

Bu bölümde yazılımla ilgili sıklıkla sorulan “Yazılımı Kendi Kendime Öğrenebilir Miyim?” sorusunun cevabı verilecektir. Elbette ki yazılım alanında kendinizi geliştirmeniz, her alanda olduğu gibi mümkündür. Günümüz teknolojileri kullanılarak (Youtube, Google gibi) ya da CD’li eğitim kitapları alınarak biraz da pratik yapılarak öğrenilebilmektedir. Yazılım nasıl öğrenilir konusunda İleri düzey bir yazılım öğrenmek istiyorsanız uzun süreli eğitimler almanız bir düzeye kadar yeterli gelebilmektedir. Fakat bu alanda uzun soluklu ve kaliteli projeler ortaya koymak ise amacınız alanında donanımlı ve sektörel tecrübesi fazla olan uzman ekiplerle iş birliği yapmanız zaman kaybı yaşamamanız açısından tavsiye edilmektedir.

Kodlama Öğrenebilmek İçin Sertifika Almam Gerekir Mi?

Yazılım yapabilmek ve öğrenebilmek için herhangi bir sertifika alma zorunluluğu yoktur. Fakat çoğu kişi özgeçmiş ve cv'lerine eklebilmek için yazılım sertifikası programlarına katılmaktadır. Bu noktada size yardımcı olabilecek yüzlerce eğitim kurumu bulunmaktadır. Bu sorunun cevabı sertifika almak gerekli değil fakat faydalıdır.

Ne Tür Projeler Yapılabilir ?

“Yazılım nedir?” sorusundan sonra CodeLab ekibi olarak sıklıkla karşılaştığımız sorulardan bir diğeri de ne tür yazılımların yapılabildiğidir. Günümüzde birçok yazılım dilinin ve yazılım programlarının ortaya çıkmasıyla ve her geçen dakika bu projelerin uzman ekiplerce iyileştirilmeleriyle birlikte interaktif kullanım sağlayan birçok yazılım çeşidi mevcuttur. Bu yazılımların size uygun olanlarıyla, çeşitli alanlarda yazılım projesi oluşturma imkanına sahipsiniz. Mevcut projelerinizi geliştirmek ve diğer kullanıcılarla paylaşmak alternatif birçok yazılım kanalıyla gerçekleştirilebilmektedir.

Ayrıca işletmeniz için Codelab uzman ekiplerince kalite ve kolay kullanım imkanıyla sizlere sunulan, ihtiyacınıza uygun özel yazılım programları veya kurumsal yazılım programları bulunmaktadır. Bu hizmetlerin yanı sıra sizlere web sitesi oluşturmanızda, bireysel yazılım edinmenize ya da mobil uygulama sahibi olmanıza da yardımcı olmaktayız. Vermiş olduğumuz butik hizmetimize örnek olması amacıyla birkaç yazılım alt alanı şunlardır;

  1. Bordrolama yazılımı,
  2. Envanter yönetim sistemi yazılımı,
  3. Muhasebe özel yazılımı,
  4. Stok kontrol özel yazılımları,
  5. Tedarik yönetim özel yazılımları başta olmak üzere çeşitli departmanlar için verimli yazılım programları geliştirmekteyiz.

CodeLab destek ekibiyle iletişime geçerek ihtiyaçlarınız doğrultusunda bütçenize en uygun ve verimli özel yazılımınızı edinebilirsiniz…

Profesyonel Projeler Yaptırabilir Miyim ?

CodeLab tekliflendirme ekibine iletmiş olduğunuz projeniz kapsamında, uzman yazılım geliştirici ekibimizle sizlere istediğiniz alanda ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda profesyonel yazılım hizmeti sunmaktayız.

Projeler Nasıl Ücretlendiriliyor ?

Projenizde tercih ettiğiniz yerel (native) veya Hibrit (Hybrit) özelliğine, projenin; teknik detaylarına, tamamlanması için geçen zamana, sayfa sayısına, personel maliyeti başta olmak üzere birçok kriter göz önüne alınarak fiyatlandırma yapılmaktadır. Fakat proje maliyeti açısından fikir sahibi olmanız adına ortalama fiyat tablomuzu sizlerle paylaşmaktayız. Projeniz için en doğru ücretlendirmenin yapılabilmesi için lütfen Codelab destek ekibiyle iletişime geçiniz.

 

 

1 Personel

2 Personel

Ekip Çalışması

15-20 Sayfa

35.000-50.000 TL

50.000-80.000 TL

90.000-200.000 TL

21-40 Sayfa

50.000-100.000 TL

110.000-180.000 TL

100.000-300.000 TL

41-80 Sayfa

100.000-200.000 TL

210.000-300.000 TL

310.000-500.000 TL

+81 Sayfa

+200.000 TL

+350.000 TL

800.000 TL

*CodeLab şirket politikalarımız doğrultusunda proje bitiminden sonraki ilk 3 ay ücretsiz satış sonrası destek sağlamaktayız. Bu süre proje kapsamına göre artış gösterebilmektedir. Detaylı bilgi için iletişime geçiniz.

Genel Olarak Kullanılan Programlama Dilleri Nedir ?

Günümüzde yazılım sektöründe geliştirilen birçok yazılım dili bulunmaktadır. Bunların hepsini bilmek ve kullanmak mümkün olmamakla birlikte ihtiyaç duyulan en iyi programlama dillerinin bilinmesi ve projeyi başarılı, kaliteli bir şekilde üretme konularında yetkin ve uzman olmak yeterlidir. İstemiş olduğunuz alana göre kullanılan yazılım dilleri de farklılık göstermektedir. Bu hususta örnek verecek olursak çeşitli alanlar için kullanılabilecek yazılımlar ve yazılım dilleri şu şekildedir;

  • PHP (Hypertext Preprocessor), NodeJS, C+, HTML5 (Hypertext Markup Language), CSS3 (Cascading Style Sheets) , React, MySQL, MSSQL,SQLLite, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Atlassion,cPanel, Plesk gibi çeşitlendirilebilmektedir.

Profesyonellik İlkeniz Nelerdir ?

Yazılım sektörüne adım attığımız ilk günlerden itibaren kadromuzda donanımlı, her biri alanında yetkin ve uzman statüsünde olan takım arkadaşlarımızla ortak; misyon, vizyon ve hedefler doğrultusunda kaliteli, uygun maliyetli ve yüksek müşteri memnuniyeti ilkeleri başta olmak üzere şirket dış politikalarımızla harmanladığımız şeffaflık unsuru ile uzun soluklu bir yola çıktık. Bu doğrultuda müşteri niteliğindeki firmalara ihtiyaçları doğrultusunda; kurumsal yazılımlar, özel yazılımlar, web sitesi oluşturma, mobil uygulama geliştirme ve bireysel yazılımlar üretmek başta olmak üzere birçok hizmet alanında faaliyet göstererek güvene dayalı hizmet verme yolunda çeşitli başarılara imza attık. Bizi diğer muadil firmalardan ayıran özelliğimiz ise; doğru uygulanmış ücretlendirme politikalarımız sayesinde müşterilerimize performans maliyet endeksi çerçevesinde kayda değer bir katma değer sağlamamızdır. Ayrıca uzun soluklu iş ortaklarımızın olmasının bir diğer sebebi de satış sonrası vermiş olduğumuz hizmetin diğer firmaların sunduğu hizmetlere oranla daha kapsamlı ve iletişim süreçlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesidir.

 

Yazılım Nedir ve Nasıl Yazılım Yapılır
DİĞER BAŞLIKLAR
Hizmet Verdiğimiz Alanlar & İlgili Konular

KULLANDIĞIMIZ PROGRAMLAMA DİLLERİ

PHP, React Native, Flutter, Javascript, TypeScript, C#, HTML5, CSS3

NELER YAPTIK

Yaptığımız Bazı Projeleri İnceleyebilirsiniz

Hayata geçirmek istediğiniz projelerde sizin kadar hevesli ve bir o kadar heyecanlıyız. Doğru yöntemlerle sonuca ulaşmak istediğiniz teknik ekibiniz biz olabiliriz. Gelin beraber çalışarak bir başarı hikayesi oluşturalım.

Yazılım Nedir ve Nasıl Yapılır - CodeLab

İLETİŞİM

Yaptırmak istediğiniz projeler ile ilgili bizden mutlaka teklif alın


Yazılım teklifinizi hazırlarken en iyi ve optimize edilmiş fiyatları sizlerle paylaşıyoruz

Tel: 0 532 749 99 36

E-Mail: info@codelab724.com


Toplantı Ofisi: eOfis Bağdat Cad. Suadiye / İSTANBUL



Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !