Ara: 0 532 749 99 36
Canlı
Son 5 Kontenjan
Siber Güvenlik (Cyber Security) Eğitimi
[16 Hafta] [Canlı Eğitim]

Siber Güvenlik Eğitimi siber güvenlik, saldırı ve bilişim teknolojileri ve güvenliği konuları hakkında uzmanlaşmak veya deneyim sahibi olmak isteyen öğrenci ve adaylar için oluşturulmuş bir eğitim programıdır

İLETİŞİM
Eğitim Fiyatını Görmek İçin Lütfen Formu Doldurunuz
  • Eğitim Özellikleri

  • Eğitim Türü

    Canlı Eğitim

  • Fiyat

  • Taksitli Ödeme

    Var

  • Eğitim Süresi[Hafta]

    16 Hafta

  • Eğitim Süresi[Ay]

    4 Ay

  • Uzmanlık Seviyesi

    9/10

  • Kontenjan

    15

  • Katılım Sertifikası

    Var

  • Başarı Sertifikası

    Var

  • Uygulamalı Dersler

    Var

  • Kariyer Desteği

    Var

  • Yüz-yüze Eğitim

    Var

  • Online Eğitim

    Var

Eğitimde Öğrenilecek Teknolojiler

Linux

IDOR

SSRF

XSS

Protocols

Firewall

Siber Güvenlik (Cyber Security) Eğitimi

İnternetin gelişmesi ile ortaya çıkan siber güvenlik kavramı; internet bağlantısı olan bilgisayar, mobil cihazlar, sunucular, ağlar ve veri gibi sistemlerin kötü amaçlı saldırganlardan korunması sürecini tanımlamaktadır. Siber güvenlik (syber security) eğitimi ise temelde siber güvenliğin alanına giren saldırılara karşı A’dan Z’ye bilgi sahibi olmak, siber saldırıları tespit etmek ve önlemeye yönelik çalışmalar yapmak için belirli teorik ve pratik bilgileri içermektedir. Codelab Akademi ise deneyimli eğitmenleri ve üstün öğretim içerikleri sayesinde eğitim sürecini başından sonuna kadar profesyonel şekilde yönetecektir.

Siber Güvenlik Nedir?

Bilgi teknolojisi güvenliği ve elektronik bilgi güvenliği kavramlarını da içerisine alan siber güvenlik; elektronik sistemler, bilgisayarlar, mobil cihazlar, ağlar, sunucular ve bunun gibi sistemlerin kötü amaçlı kişilere karşı korunmasıdır. Verilerin korunması, sistemlerin aksaklık olmadan çalışması ve insanlığa faydası olan sistemlerin risk altından çıkarılması için siber güvenlik sistemlerine ihtiyaç vardır. Çünkü özel sektörden kamuya kadar tüm kurum ve kuruluşlar, fiziksel varlıkları korumak kadar verilerin ve bilgilerin korunmasına da özen göstermek durumundadır.

Siber Güvenlik Uzmanı Ne İş Yapar?

Çalıştığı özel ya da kamu kuruluşlarının internete bağlı cihazlarının ve ağ sistemlerinin siber saldırılara karşı zaaflarını tespit etme, önleme ve herhangi bir siber saldırı olması durumunda olaylara anında doğru müdahale etme gibi becerilere sahip olan kişilerdir. Öte yandan bir kişinin siber güvenlik uzmanı olabilmesi için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olması ve onaylı siber güvenlik sertifikalarına sahip olması gerekir. Bu sertifikalar kuruma ve içeriğe göre değişiklik gösterdiği için çalıştığı kurumdaki görevlerinde de farklılıklar olabilir.


Codelab Akademi tarafından verilen siber güvenlik kursu ise kişilerin siber güvenlik alanında tüm becerilere sahip olması açısından son derece kapsamlı bir eğitim programını içermektedir. Bu programı tamamlayan kişiler başarı ve katılım sertifikası alarak, siber güvenlik uzmanı olmaya hak kazanırlar.

Siber Güvenlik Tehditleri Nelerdir?

Bilgisayar ve ağ sistemlerine kötü amaçlı kişiler tarafından olumsuz müdahalelerin yapılması; kişi, kurum ve kuruluşları pek çok zarara uğratır. Bu zararlar içerisinde maddi ve manevi zararlar söz konusudur. Böylece kişi, kurum ya da kuruluşlar itibarsızlaştırılarak değer kaybetmelerine sebep olunur. Öte yandan siber güvenlik uzmanlarının çalışma alanına giren siber tehditlerin sayıları da her geçen gün artış göstermektedir.

  • DDoS Saldırıları: Dağıtılmış Hizmet Reddi Saldırısı olarak bilinen DDoS, web sitelerine sunucuların kaldırmayacağı miktarda yüksek ziyaretçi göndermeyi içermektedir. Amaç, saldırı altındaki web sitesinin doğru çalışmasını engellemektir.

  • Kimlik Hırsızlığı: Siber tehditler içerisinde son derece popüler olan kimlik hırsızlığı, pek çok farklı yöntemle gerçekleştirilebilir. Kimlik bilgilerini çalan siber hırsızlar, adınıza evrak düzenler ve çeşitli suçlar işleyebilirler.

  • Perakende Veri Saldırıları: Son dönemde, pek çok markanın web sitesi siber saldırı tehdidiyle karşı karşıya kaldı ve markaya üye olan kullanıcıların kişisel bilgileri çalındı. Bu veri hırsızlığı da perakende veri saldırısı olarak adlandırılıyor.

  • Fidye Yazılımı: Siber hırsızların dijital şantaj yoluyla para kazanmalarının açık bir yöntemidir. Bu yöntemde hırsızlar önemli dosyaları ele geçirerek şifreler ve şifreyi çözmek ya da ortadan kaldırmak için fidye talep ederler.

  • Mobil Güvenlik Saldırıları: Siber hırsızların mobil cihazlar üzerinden uygulama ya da bağlantı yoluyla kişisel bilgilere ulaşması ya da cihazınızı ele geçirmesidir. Bu yöntem son dönemde sıklıkla gerçekleşmekte, dijital şantajı da ortaya çıkarmaktadır.

Siber tehditler kategorisine pek çok farklı yöntem eklenebilir. Ancak her birinin önlenebilmesi için siber güvenlik uzmanlarına ihtiyaç duyulur. Bunun için siber güvenlik uzmanlığı son dönemin en popüler meslekleri arasında yer almaktadır. Codelab Akademi ise siber güvenlik uzmanlığı eğitimi ile bu ihtiyacı karşılayacak eğitimler vermektedir.

Siber Güvenlik Uzmanlığı Eğitimi

Siber güvenlik alanındaki saldırılara karşı gerekli tüm bilgilerin A’dan Z’ye öğrenilmesi, öğretilen bilgiler ışığında pratik olarak hangi uygulamaların gerçekleştirileceğinin kavranması, eğitimin temel amacıdır. Siber güvenlik eğitimi kapsamında öğrenciler için en yeni bilgiler yer almakta, tüm saldırı türlerine karşı deneyimli olmaları sağlanmaktadır. Öte yandan eğitimde öğrencilerin saldırıları öngörmek için neler yapması ve saldırı oluştuğunda hangi müdahalelerde bulunmaları gerektiği öğretilmektedir.


Siber güvenlik kursları, öğrencilere siber saldırılarla başa çıkma yollarını ve saldırıları önleme metotlarını göstermektedir. Bu nedenle Codelab Akademi ise siber güvenlik alanında kapsamlı bir eğitim programı düzenleyerek, program sonunda siber güvenlik alanında deneyimli olmanızı sağlayacaktır. Öte yandan eğitim sonunda sertifikalarınız da teslim edileceği için aldığınız sertifikaları özel ve kamu kuruluşlarında rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Uygulamalı Siber Güvenlik Eğitimi

Şirketlerin yaşadığı en büyük sorunlardan bir tanesi siber saldırılardır. Çünkü bulut altyapılarına, sunuculara ya da cihazlara yapılan saldırılar, şirketin çalışma yapısını bir anda bozabilir, tüm veriler çalınabilir. İşte bunun için şirketlerin bünyesinde mutlaka siber güvenlik uzmanı barındırması gerekiyor. Bunun en önemli nedeni de saldırıların anlık olarak başlayabileceği gibi fark edilmeden de başlayabileceğidir. Siber güvenlik uzmanları ise bu süreci öngörür ve gerekli önlemleri alarak, saldırıları bertaraf eder.


Uygulamalı siber güvenlik kursu ise oluşabilecek ya da oluşan tüm siber saldırıları önleme konusunda öğrencilere kapsamlı bir eğitim süreci sunmaktadır. Kurs sürecinde video derslerin olduğu gibi canlı dersler de bulunmaktadır. Bu dersler içerisinde uygulamalı eğitimler, öğrenme üzerinde oldukça etkili olacaktır. Çünkü her saldırının olası etkileri, saldırı esnasında nasıl hareket edilmesi gerektiği ve saldırının öngörülmesi için nelerin yapılması gerektiği ile ilgili çeşitli uygulamalar gerçekleştirilecektir.

Siber Güvenlik Kursu İçeriği

Kötü niyetli yazılımcılar her an yeni bir saldırı ile ortaya çıkabilir. Bu da şirket web sitesinin ve verilerinin düzenli olarak korunması gerektiğini gösteriyor. İşte Codelab Akademi’nin siber güvenlik (syber security) eğitimi de bu süreçte öğretilmesi gereken tüm bilgileri öğretmekte, kapsamlı bir kurs içeriği oluşturmaktadır.

  • Linux: Açık kaynak kodlu işletim sistemi olan Linux, siber güvenlikte mutlaka öğretilmesi gereken bir sistemdir. Bu nedenle Linux ile şifreleme, hesap yönetimi ve erişim deneyimi gibi konular eğitimde yer almaktadır.

  • IDOR: Herhangi bir yetki verilmeden saldırganların web sitesine erişmesine sebep olan saldırılardır. Genellikle veri tabanı ve dosyalar gibi dijital nesneler üzerinden saldırı gerçekleştirilir. Bu saldırıları önleme ve öngörme eğitimleri verilmektedir.

  • SSRF: Web uygulamaları üzerindeki sunucu taraflı istek sahteciliğini içeren bir saldırıdır. Zafiyet sonucunda oluşur. Eğitimde zafiyet durumları, önleme ve ortadan kaldırma adımları anlatılmaktadır.

  • XSS: Siteler arasında gerçekleştirilen ve komut dosya çalıştırma saldırısı olarak bilinen bir saldırı türüdür. Farklı türleri bulunmakta olup bu türlerin her birine nasıl müdahale edileceği anlatılmaktadır.

  • Protocols: Saldırılarda nasıl davranmanız gerektiğine yönelik adımlar anlatılmakta, saldırıları önleme ve öngörme talimatlarına yer verilmektedir.

  • Firewall: Bilgisayar ve ağları korumak adına kullanılan bir yazılım olan Firewall; güvenlik önlemlerini yönetme, ağ ve bilgisayarları koruma gibi özelliklere sahiptir. Eğitimde ileri düzey Firewall kullanımı bulunmaktadır.

Siber güvenlik dersleri içerisinde, yukarıdaki saldırı ve yazılımların tamamına yönelik eğitimler verilmektedir. Dersler uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilmekte olup, kapsamlı bir eğitim süreci özelinde sürdürülmektedir.

Codelab Akademi Siber Güvenlik Eğitimi

Deneyimli eğitmen kadrosu, ileri düzey öğretim teknikleri, video ve canlı dersleri sayesinde kapsamlı bir siber güvenlik eğitimi programı sunan Codelab Akademi, size siber saldırılarla ilgili tüm bilgileri vermektedir. Eğitim sürecinde teorik derslerin yanı sıra pek çok pratik ders de bulunmaktadır. Bu nedenle onlarca farklı uygulama sayesinde siber saldırılarla başa çıkma becerisini elde edebileceksiniz. Öte yandan eğitim sonunda katılımcılara başarı ve katılım sertifikası takdim edilmekte, sertifikalar özel ve kamu kurumlarında kullanılabilmektedir. Bu nedenle hemen Codelab Akademi siber güvenlik (cyber security) kursu kaydınızı başlatarak, siz de sınırlı kontenjan içerisinde yer alabilirsiniz.


 
Fiyat Alma Formu
Sizi Arayalım
Siber Güvenlik (Cyber Security) Eğitimi
Başvuru Formu
Siber Güvenlik (Cyber Security) Eğitimi

Siber Güvenlik (Cyber Security) Eğitimi | Siber Güvenlik Kursu

İLETİŞİM
Projelerimiz, çözümlerimiz veya eğitimlerimiz ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz